Maalipinnan kiillotus

Kiillotus

Maali/lakkapintaan syntyy ajan kuluessa naarmuja ja muita näkyviä vaurioita. Niitä aiheuttaa kaikki mekaaninen kosketus, ja esimerkiksi linnun jätökset, itikat jne. Harvemmin niiden syntymistä pystytään kokonaan estämään. Naarmuuntuneen maalipinnan kirkkaus häviää ja auto näyttää harmaantuneelta. Maalipinnan kiillotus palauttaa kirkkauden ja poistaa naarmut.

Maalipinnan myllytyksellä eli kiillotuksella tarkoitetaan maalipinnan koneellista kiillotusta. Lakka- tai suorakiiltomaalipintaa hiotaan erilaisilla kiillotuslaikoilla ja -aineilla, jolloin saadaan siinä olevat naarmut ja epätasaisuudet pois. Näin ollen maalipinnasta tulee jälleen kiiltävä ja tasainen. Tarvittaessa syvemmät naarmut ja esim. ”appelsiinipinta” voidaan poistaa vesihionnalla. Kiillotuksella saadaan palautettua haalistunut ja naarmuinen pinta jälleen uudenveroiseksi tai jopa paremmaksi.

Maalipinnan myllytykseen kuluu yleensä aikaa 8-25 työtuntia. Kiillotukset tehdään aina huolellisesti alusta loppuun. Meillä ei kiirehditä työvaiheissa, emmekä käytä naarmuja peittäviä aineita. Näin ollen saamme varmistettua halutun lopputuloksen ilman hologrammeja. Oli tarpeesi sitten kevyt kiillotus tai täysin virheetön pinta, meiltä saat varmasti haluamasi lopputuloksen ja siitä vielä hiukan paremman.

Kiillotuksen jälkeen maalipinta on hyvä suojata keraamisella pinnoitteella!

Maalipinnan kiillotuksen hinta muodostuu pitkälti lähtökohdasta, auton koosta, sekä lakkapinnan kovuudesta ja halutusta lopputuloksesta. Annamme aina kustannusarvion ennen työn alkua.

 

Meiltä myös veneen kiillotukset. Kysy lisää!

VW Kupla kiillotus